Hakkımda

Fotoğrafım
2001 yılında Gaziantep üniversitesinde doğa konusunda eğitimleri başladı. Üniversite bünyesinde ilk defa Gaziantep Üniversitesi Çevre Topluluğunu kurdu. Topluluk bünyesinde Türkiye’nin birçok yerinde doğayla ilgili eğitim çalışmalarına katıldı. Gaziantep genelinde doğa koruma projelerini gerçekleştirdi.Kuş gözlem topluğunun temellerini atılmasında yardımcı oldu. İki yıl kadar Başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Doğaya ve tabiata daha yakın olmak ve tanımak amacıyla Türkiye Dağcılık Federasyondan bir dizi eğitimler alarak, konusunda eğitmenlikler görevinde bulundu, halende lisanslı olarak faaliyetlere katılmakta ve görev almakta. Üniversite bünyesinde 1 yıl yamaç paraşütü eğitimi aldı, 2002 yılında Türk Hava Kurumu Eskişehir İNÖNÜ paraşüt okulundan T-10B Paraşüt sertifikası aldı. Bazı aralıklı zamanlarda Atlas dergisinde staj niteliğinde bulunup, Yeşil Atlas sayfası için çalışmalarda bulundu. Üniversite yıllarında Fotoğrafçılık’ da Siyah- Beyaz TAB eğitimi alarak, üniversite bünyesinde sergilere katıldı. Doğa Fotoğrafçılığıyla uğraşmaya devam ediyor. Doğa koruma çalışmalarına aktif olarak Doğa Derneğinde ve Doğa Kültür ve Yaşam Derneğinde sürdürüyor.

31 Aralık 2011 Cumartesi

BÜYÜK ATLAYIŞ


Her yıl Avrupa’da nehirlerin yaşaması için düzenlenen Büyük Atlama etkinliğine bu yıl Türkiye de katıldı. Büyük Atlama etkinliği  Avrupa’da pek çok merkezin yanı sıra Hasankeyf, Halfeti ve Burdur’da düzenlendi.

Büyük Atlama (Big Jump), nehirlerin yaşaması için tüm Avrupa'da 2005 yılından bu yana Temmuz'un ikinci pazar günü aynı saatte binlerce insanın nehirlere atlamasıyla gerçekleşiyor. Geçtiğimiz yıl Büyük Atlama Avrupa’nın 20 ülkesinde 400 farklı alanda düzenlenmişti.

Türkiye’den Büyük Atlama’ya katılanlar, Hasankeyf’te Ilısu Baraj projesi ile tehdit altında olan Hasankeyf ve Dicle Nehri’ne, Halfeti’de Fırat Nehri üzerine yapılan barajlara, Burdur’da Burdur Gölü’nün kurumasına yol açan yanlış su politikalarına dikkat çekmek için suya atladılar.

Halfeti’deki atlayışa yöre halkı ve ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği atlamalardan sonra pankartlar açılarak talepler dile getirildi. Halfeti’de“Barajlar yıkılsın” pankartı açılarak, Baraj ve Barajların olumsuz etkilerine dikkat çekilmek istendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder