Hakkımda

Fotoğrafım
2001 yılında Gaziantep üniversitesinde doğa konusunda eğitimleri başladı. Üniversite bünyesinde ilk defa Gaziantep Üniversitesi Çevre Topluluğunu kurdu. Topluluk bünyesinde Türkiye’nin birçok yerinde doğayla ilgili eğitim çalışmalarına katıldı. Gaziantep genelinde doğa koruma projelerini gerçekleştirdi.Kuş gözlem topluğunun temellerini atılmasında yardımcı oldu. İki yıl kadar Başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Doğaya ve tabiata daha yakın olmak ve tanımak amacıyla Türkiye Dağcılık Federasyondan bir dizi eğitimler alarak, konusunda eğitmenlikler görevinde bulundu, halende lisanslı olarak faaliyetlere katılmakta ve görev almakta. Üniversite bünyesinde 1 yıl yamaç paraşütü eğitimi aldı, 2002 yılında Türk Hava Kurumu Eskişehir İNÖNÜ paraşüt okulundan T-10B Paraşüt sertifikası aldı. Bazı aralıklı zamanlarda Atlas dergisinde staj niteliğinde bulunup, Yeşil Atlas sayfası için çalışmalarda bulundu. Üniversite yıllarında Fotoğrafçılık’ da Siyah- Beyaz TAB eğitimi alarak, üniversite bünyesinde sergilere katıldı. Doğa Fotoğrafçılığıyla uğraşmaya devam ediyor. Doğa koruma çalışmalarına aktif olarak Doğa Derneğinde ve Doğa Kültür ve Yaşam Derneğinde sürdürüyor.

31 Aralık 2011 Cumartesi

“Yeryüzündeki mahlûklara acımayana, göktekiler acımaz”

Buyuran bir peygamberin ümmeti olan bizler en büyük zenginliklerimizden olan doğaya, bitkilere ve hayvanlara karşı daha duyarlı olmalıyız. Onları koruma adına yapılan kampanyalara, çalışmalara destek vermeliyiz. Onların varlık halkasındaki yerlerini ve taşıdıkları önemi kavramalı ve nesillerimize bu bilgiyi aktarmalıyız. Unutmamalıyız ki, hali hazırda faydalandığımız her bir nimet nesillerimizin bizlere emanetidir. Bu emaneti en güzel şekilde onlara ulaştırmak en önemli vazifelerimizdendir.
(2010  Şanlıurfa İl Müftülüğü)

Şanlıurfa’nın Peygamberler şehri olması, en çok da Şanlıurfa ile özleşmiş olan Hz. İbrahim peygamberin ateşe atılacağı zaman bütün canlıların bir olup da ateşe su taşıdıkları anlatılır. Dinimizde doğa’nın önemi ve bütünlüğü her seferinde vurgulanmış ve önemi bütün inananlara aktarılmaya çalışılmıştır. Peygamberimiz bir çok söyleşisinde doğadaki hayvanlardan örnekler vererek doğruyu anlatmaya çalışmıştır.

11 Ay’ın sultanı olan Ramazan ayında, dini görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz; sahurlarda, iftarlarda birbirimizle daha çok beraber olma imkanı yakalıyoruz. Bu sayede insanın insana ve mahluku eşrefin de yaşaması için bütün canlılara ihtiyacı olduğunu anlıyoruz. Doğa dediğimiz aslında bizden daha uzak olan bir kavram değil, doğa tamda bizleriz, buğday olmazsa ekmek olur mu? Arılar , böcekler olmazsa hiç çiçek açar mı? En azından bu akşam ki iftar sonrasında top atmasını beklerken masamızdaki yiyeceklere bir bakalım mı? Doğadan gelmeyen ne var ? Ya oturduğumuz masa , sandalye, üzerimizdeki kıyafetler ?

Yaşamımıza dair her şeyin doğadan geldiğini görebilirisiniz. Doğanın da bir bütün olduğunu bir yanındaki eksiklik bütün halkaya zarar vereceğini de biliyorsak, doğaya olumsuz bir müdahalenin soframızdakilere ve bize de etki yapacağını biliyoruz demektir.

Enerji olmadan hayatta kalabiliriz. Araçlarımız olmadan da yaşam devam edebilir. Ama havamız ve suyumuz olmadan yaşam yok olur! Bu mübarek günlerde lütfen içtiğiniz suyun nereden ve nasıl geldiğini bir düşünün!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder