Hakkımda

Fotoğrafım
2001 yılında Gaziantep üniversitesinde doğa konusunda eğitimleri başladı. Üniversite bünyesinde ilk defa Gaziantep Üniversitesi Çevre Topluluğunu kurdu. Topluluk bünyesinde Türkiye’nin birçok yerinde doğayla ilgili eğitim çalışmalarına katıldı. Gaziantep genelinde doğa koruma projelerini gerçekleştirdi.Kuş gözlem topluğunun temellerini atılmasında yardımcı oldu. İki yıl kadar Başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Doğaya ve tabiata daha yakın olmak ve tanımak amacıyla Türkiye Dağcılık Federasyondan bir dizi eğitimler alarak, konusunda eğitmenlikler görevinde bulundu, halende lisanslı olarak faaliyetlere katılmakta ve görev almakta. Üniversite bünyesinde 1 yıl yamaç paraşütü eğitimi aldı, 2002 yılında Türk Hava Kurumu Eskişehir İNÖNÜ paraşüt okulundan T-10B Paraşüt sertifikası aldı. Bazı aralıklı zamanlarda Atlas dergisinde staj niteliğinde bulunup, Yeşil Atlas sayfası için çalışmalarda bulundu. Üniversite yıllarında Fotoğrafçılık’ da Siyah- Beyaz TAB eğitimi alarak, üniversite bünyesinde sergilere katıldı. Doğa Fotoğrafçılığıyla uğraşmaya devam ediyor. Doğa koruma çalışmalarına aktif olarak Doğa Derneğinde ve Doğa Kültür ve Yaşam Derneğinde sürdürüyor.

31 Aralık 2011 Cumartesi

Şanlıurfa’nın Kanyonları

Kaldırım kenarlarındaki veya lüks mağazalardaki duvar tablolarında pınarların doğduğu resimler vardır. Her zaman dik kayalıklar arasında, keşfedilmesi çok zor gibi gözüken, saklı cennetlerin olduğu yerler görüntüsünü verir. Aslında resimler gerçeği yansıtmaktadırlar; genelde pınar yani suyun özü, kaynağı dediğimiz noktalar büyük kayalıkların koridorlara benzeyen başlangıç noktalarından doğarlar. Birçoğumuz o resim karesinde, kayalardan oluşmuş duvarların arasında olmak isteriz. Bu devasal kayalık duvarlara kanyon adı verilir

Fırat nehri tüm ülke boyunca en görkemli kanyonlarını Şanlıurfa’da oluşturmaktadır. Suyun kayaları binlerce yıl içerisinde aşındırmasıyla oluşan kanyonlar, sürekli değişen adeta canlı oluşumlardır. Kaya parçalarının zaman içerisinde küçük kırıntılar halinde ufalanmasıyla kanyonların görüntüsü zaman içerisinde değişmeye devam etmektedir.  

Bu kanyonlar doğal yaşam için benzersiz bir sığınaktır. Birçok yırtıcı hayvan için ulaşılması zor olduğundan kuş türleri bu alanlarda güven içinde yuvalayabilir. Dik kayalıklar bitkiler içinde oldukça güvenli alanlardır.

Şanlıurfa sınırlarında kayalık alanların en büyük özelliği bozkır yani yarı çöl alanların bir olması ve geçiş oluşturmasıdır. Bu sebeple hem bozkırda hem de kayalık alanlarda yaşayan canlıları görmek mümkündür. Özellikle Şanlıurfa’nın Birecik, Halfeti bölgelerinde bu alanları gezebilir içerisine saklanmış canlıları rahatsız etmeden görebilirisiniz.

Her bir kanyon gezintisi kişinin ruhuna ve iç dünyasına yapılan derin bir yolculuk gibidir.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder